İZMİR / KARABAĞLAR - Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

YÜZÜNÜZ GÜLDÜKÇE GÖNLÜMÜZ HUZUR BULUYOR

İZMİR , KARABAĞLAR, YUNUS EMRE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

‘’YÜZÜNÜZ GÜLSÜN , GÖNLÜMÜZ HUZUR BULSUN’’ PROJESİ

İzmir Karabağlar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz; ‘’YÜZÜNÜZ GÜLSÜN ,GÖNLÜMÜZ HUZUR BULSUN’’diyerek  bir iyilik hareketi başlattılar.

Günümüzde pek çok insanın manevi desteğe ihtiyacı olduğunu fark ederek yüzleri güldüren bir iyilik projesi hedeflediler.

Bu amaç doğrultusunda , il dışından, kırsal kesimden veya ilçelerden tedavi olmak için gelmiş ve uzun süredir hastanede kalmaktan dolayı  canları sıkkın moralleri bozuk hastaları, hasta yakınlarını ziyaret ederek onların yüreklerine dokundular.

Evde yatan felçli, yatalak, parkinson , ms hastaları ve onların bakımıyla ilgilenen yakınlarını da ihmal etmeyerek ziyaretlerde bulundular.

Özel eğitim ve rehabilitasyon okullarına devam eden öğrencilere manevi destek sundular. Birlikte çeşitli oyun ve aktivitelerde eğlenceli vakit geçirdiler.

Huzurevlerini ziyaret edip yaşlılarla vakit geçirdiler. Onlarla sohbet edip yalnız olmadıklarını, değer verildiklerini hissettirdiler.

Proje ekibinde yer alan öğrenciler merhamet, sabır, diğergamlık gibi değerleri yaşayarak deneyimlediler. Sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirirken islam ahlakına yakışan faaliyetlerde bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Proje kapsamındaki ziyaretler sırasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hastanelerde oluşturulan’’ Manevi Destek Uzmanlığı’’ birimini ve çalışma sahasını da tanıma fırsatı buldular.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri projeleriyle; Deniz Feneri Derneğinin , Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlamış olduğu ‘’ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR’’ “Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması” nda teşvik ödülünü alarak ‘’İyilik Okulu ‘’oldular.

13-09-201713-09-201713-09-201713-09-201713-09-201713-09-201713-09-201713-09-2017

Yayın: 13.09.2017 - Güncelleme: 13.09.2017 12:00 - Görüntülenme: 1193